Yavrular 14 günlük olunca, yuva her zaman durduğu yerden alınır. Yere yakın olarak köselerin birine konulur.Yuvalık eski yerine konulur ve dişinin tekrar yuva örmesi için malzeme verilir. Köse yuvadaki yavrular 21 günlük oluncaya kadar baba, yavruların bakımını üstlenir. Bundan sonra 1 hafta içinde 26-27 günlük olunca yavru tamamen anne ve babadan ayrılır.Tek bakici olarak kullanılan dişilerde bu olay farklıdır.yavrularin kendi basına yemlendiğini gördüğünüz an yeni yuvalık kafesin zıt tarafına takılmalıdır.1 aylık olan yavrular hemen bir salmaya alınmalı karışık yem düzeni ve mama takviyesi ile beslenilmelidir.Salmalarda bakılan kuşlar kendilerine sunulan değişik besinlerle daha kondisyonlu olmaktadırlar.Yavrularinizin bir tarafa doğru çökük durmasını istemiyorsanız, tünek ilk tüye girene kadar kullanılmamalıdır.Amaç yarışmalık kus üretmek ise yavrular ilk tüylerini attığı zaman eski bir eğitim kafesine alınmalı ,bu kafeslerde kuşların eğitimleri yapılmalıdır .Duruş eğitimi verilirken tecrübeli, durusu güzel olan kanaryalar seçilmeli ,yavruların arasına konulmalıdır.Yarismalara kadar yavruların bu eğitim kafeslerinde barındırılmaları sağlanmalıdır.egitim kafeslerinin kümesin ön tarafında bulundurulmalı diğer yavrularında eğitim kafeslerine ilgisi çekilmelidir.Eğitimde olan kuşlara gürültülü,ani hareketler yapılmamalı,hareketlerimizin son derece yavaş olmasına dikkat etmeliyiz.Yavrular ilk senede kanat ve kuyruk tüylerini değiştirmezler. Yarışmaya katılan kusun yavru olduğu kanat ve kuyruk tüylerine bakılarak anlaşılır.
---alıntı---