Rezene çayı tarifi ve çayın faydaları, yararları.. Rezene maydanozgillerden bir bitki türüdür ve ülkemizde doğal olarak yetişmektedir. Bu bitkinin meyveleri, aşırı yemek yeme sonunda veya başka bir sindirim bozukluğu nedeniyle midede ya da bağırsaklarda meydana gelen gazın giderilmesi için çok etkilidir.
varbak.com - rezene çayının faydaları
Rezene çayı nasıl hazırlanır?
Rezene meyveleri kullanılmadan önce kurutulur ve bir havanda dövülerek toz haline getirilir. Daha sonra bu kurutulmuş rezene meyvesi tozundan yarım çay kaşığı kadarı 1 bardak kaynar suya eklenir ve demlenmesi beklenir. Çay demlendikten sonra süzülüp içilir.
Rezene çayına benzer bitkiler de eklenebilmektedir fakat tıbbi tedavi isteniyorsa en fazla iki bitki karıştırılmalıdır. Çünkü birden fazla bitkinin aynı anda kullanılması halinde bitkilerin birbirini kimyasal olarak etkilemesi sonucu tedavi etkisi ya çok geç ortaya çıkar ya da hiç tedavi edici özellik kalmaz.
Rezene çayının uzun süreli kullanılmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Çay yemeklerden sonra içilmelidir. Gaz oluşumu, çok fazla üreyen bakterilerin besin maddelerini değiştirmeleri sonucu ortaya çıkan bir sorundur. Rezene meyvelerindeki kimyasallar gaz oluşumuna sebep olan bu bakterilerin sayıca artmasına engel olurlar ve böylece gaz şikayetlerini çözerler.
Rezene maydanozgillerden bitkidir.Türkiye’de doğal olarak yetişmektedir.Bu bitkinin meyveleri özellikle aşırı yemek sonudna yada başka sindirim bozukluğu neticesinde midede ve bağırsaklarda oluşan gazin giderilmesinde kullanılan yegane bitkilerden biridir.Bu bitkinin meyveler kurutulduktan sonra yine kullanılmadan önce bir havanda toz haline getirilir.Ardından %2 oranında hazırlamak gerekir.Üzerine yeteri miktarda kaynar su konduktan sonra 10 dakika demlenir.Ve süzülerek içilir.
Benzeri bitkilerle de karıştılabilir.Ama tıbbi çaylarla tedavi olmak istiyorsanız mümkün mertebe 1 veya 2 bitki karışımını kullanmanızı tavsiye edilir.Çünkü 2-3 bitki biraraya gelirse bu bitkinin içersinde ki kimyasal maddelerin birbirleriyle olan etkileşimi sonucu etki çok sonra çıkar yada hiç etki etmez.
Rezenin uzun süre kullanımında hiç bir sakıncası yoktur.Yemeklerle birlikte yada yemekten sonra kullanılabilir.Gaz oluşumu aşırı üreyen bakterilerin besin maddelerini değiştirmeleri sonucunda oluşan sorundur.Kişiyi oldukça fazla rahatsız eder.Bunun rahatlıkla atılabilmesi için ayrıca o bakterilerin sayıca artmaması için etkilidir.Çünkü rezene bitkisinin içerisinde maddeler bakterilerin üremesine mani olan maddelerdir.
varbak.com - rezene çayının faydaları
Rezene çayı nasıl hazırlanır?
Rezene meyveleri kullanılmadan önce kurutulur ve bir havanda dövülerek toz haline getirilir. Daha sonra bu kurutulmuş rezene meyvesi tozundan yarım çay kaşığı kadarı 1 bardak kaynar suya eklenir ve demlenmesi beklenir. Çay demlendikten sonra süzülüp içilir.
Rezene çayına benzer bitkiler de eklenebilmektedir fakat tıbbi tedavi isteniyorsa en fazla iki bitki karıştırılmalıdır. Çünkü birden fazla bitkinin aynı anda kullanılması halinde bitkilerin birbirini kimyasal olarak etkilemesi sonucu tedavi etkisi ya çok geç ortaya çıkar ya da hiç tedavi edici özellik kalmaz.
Rezene çayının uzun süreli kullanılmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Çay yemeklerden sonra içilmelidir. Gaz oluşumu, çok fazla üreyen bakterilerin besin maddelerini değiştirmeleri sonucu ortaya çıkan bir sorundur. Rezene meyvelerindeki kimyasallar gaz oluşumuna sebep olan bu bakterilerin sayıca artmasına engel olurlar ve böylece gaz şikayetlerini çözerler.
Rezene maydanozgillerden bitkidir.Türkiye’de doğal olarak yetişmektedir.Bu bitkinin meyveleri özellikle aşırı yemek sonudna yada başka sindirim bozukluğu neticesinde midede ve bağırsaklarda oluşan gazin giderilmesinde kullanılan yegane bitkilerden biridir.Bu bitkinin meyveler kurutulduktan sonra yine kullanılmadan önce bir havanda toz haline getirilir.Ardından %2 oranında hazırlamak gerekir.Üzerine yeteri miktarda kaynar su konduktan sonra 10 dakika demlenir.Ve süzülerek içilir.
Benzeri bitkilerle de karıştılabilir.Ama tıbbi çaylarla tedavi olmak istiyorsanız mümkün mertebe 1 veya 2 bitki karışımını kullanmanızı tavsiye edilir.Çünkü 2-3 bitki biraraya gelirse bu bitkinin içersinde ki kimyasal maddelerin birbirleriyle olan etkileşimi sonucu etki çok sonra çıkar yada hiç etki etmez.
Rezenin uzun süre kullanımında hiç bir sakıncası yoktur.Yemeklerle birlikte yada yemekten sonra kullanılabilir.Gaz oluşumu aşırı üreyen bakterilerin besin maddelerini değiştirmeleri sonucunda oluşan sorundur.Kişiyi oldukça fazla rahatsız eder.Bunun rahatlıkla atılabilmesi için ayrıca o bakterilerin sayıca artmaması için etkilidir.Çünkü rezene bitkisinin içerisinde maddeler bakterilerin üremesine mani olan maddelerdir.